Ringhalsveteranernas julresa 2007

Tisdagen den 11 december avgick två – till sista platsen – fyllda bussar. Ena bussen utgick från Kungsbacka och den andra från Veddige med givna påstigningsplatser. När bussarna fyllts gick färden vidare till Ullared.

Väl framme besökte en del Bilmuséet andra gick på det stora varuhuset. Några raska  hann med båda!

Henry (flygarn) Gustavsson tog emot. Han hälsade välkommen och berättade om Gekås grundare Göran Karlsson. Gekå:s vd Boris Lennerhov dök överraskande upp och berättade om varuhusets utveckling, bl.a. säljs nu inför julen leksaker för c:a 1 miljon kronor per dag.


Jul07flygarn.jpg (24748 bytes)        Jul07bengt.jpg (20500 bytes)

Flygarn i ringen vid Ingos gamla bil                  Ordförande Bengt i tomtebil

När alla var tillbaks i bussen gick färden vidare till Ästad gård där vi åt både förrätt och varmrätt av alla julbordets läckerheter. Sedan blev det paus och då gick vi tillsammans i fackeltåg ner till en mycket vacker park där vi bl a fick se ett antal nakna herrar hoppa ner i det kalla vattnet och simma runt en stund. Det blev också ett litet fyrverkeri till vår ära.

Jul07matk.jpg (23776 bytes)             Jul07faklorl.jpg (15473 bytes)

Några av de drygt 100 som ville ha mat                Uppställning för fackeltåg

Så promenerade vi tillbaks till gården där det vankades efterrätt, gottebord och kaffe med lussekatt. Naturligtvis var vi hungriga igen efter promenaden så det var bara att hugga in på godsakerna.

Under tiden som vi åt underhöll våra egna musiker med julmusik. Dennis Lundmark och Ulf Borgman hade tagit med dragspel resp gitarr och vi deltog med våra egna röster i de sånger vi kunde.

Jul07musikanter.jpg (20269 bytes)

Dennis och Ulf

Kerstin Björklund skrev JB fotade