"Jag rullar” till Hisingen och Liseberg 

Onsdag den 9 december gjorde Ringhalsveteranerna årets sista resa. Tillsammans var vi 140 personer

Tre bussar anlände till Volvomuséet på Hisingen på eftermiddagen där vi togs emot av en mycket trevlig och vältalig herre. Vi fick information om Volvos historia, såg en film och sedan vandrade vi runt bland alla bilar i en stor utställningshall. Där fanns bl a Volvos första bil och strängt taget de flesta modeller som släppts av Volvo sedan starten 1927. Lite nostalgi blev det när man kände igen alla gamla kända bilar som rullade under tidiga barndomsår.

2009julvolvo1.jpg (53418 bytes)       2009julvolvo2.jpg (62920 bytes)
Två av bussarna ( Volvo) utanför muséet                                          Detta är den första Volvon Jakob

2009julvolvo3.jpg (55280 bytes)       2009julliseberg1.jpg (75110 bytes)

Detta är en tidig Volvobuss. Pietetsfullt restaurerad                       Många lampor var tända på Liseberg.

Efter Volvobesöket åkte vi till Liseberg där vi strövade runt i den upplysta och vackra omgivningen. Där fanns bodar med försäljning av allt från renkött till godis. En del lotteristånd var öppna så om man ville spela bort lite och hoppas på t ex en jättestor chokladask kunde man göra det. Någon gjorde det och fick släpa med sig den under kvällens lopp.

Det var också isdansuppvisning som var väldigt vackert att titta på och där deltog även de kända Lisebergskaninerna.

När klockan närmade sig 19.30 var det dags att ställa sig i kön till huvudrestaurangen där vi bokat in oss för att äta julbord tillsammans. Efter en del förvirring lyckades alla till slut få ett bord och sedan var det bara att anfalla de uppdukade borden med alla läckerheter. Och tänk att man aldrig lär sig att äta måttligt. utan går lös på det mesta och sedan mår man som man förtjänar.

Ha en riktigt God jul

Kerstin B