Reserapport
från resa till Vendelsö Onsdagen den 5 maj 2010

Ringhalsveteranerna håller på att utforska Norra Hallands historia och Vendelsöresan ingår i det projektet. 

30 veteraner och 10 respektive gick ombord på båtarna i Stavder hamn. De båda skepparna fick göra flera turer över Vendelsöfjorden, ínnan alla var i land på ön.
Därefter berättade Ulf Svensson historien kring Vendelsö och talade om att han drivit vandrarhemmet i 10 år och att han och hans Agneta är de enda åretruntboende
på ön. Ytterligare tre hus är bebodda på sommaren.

stavder1.jpg (72991 bytes)   stavder2.jpg (80491 bytes)

Vestanvåg var en av båtarna som fraktade ut oss.                                                                   Ingrid lämnade över en blomma till det nygifta värdparet på ön. 

Ulf passade på att gifta sig med sin Agneta 1 maj 2010 efter 10 år. Detta hade kommit till veteranernas kännedom, varför vi gratulerade med en blomma och önskade lycka till.

 Vandrarhemmet är fullbokat alla helger i sommar, det är ett populärt utflyktsmål för mindre konferenser, födelsedagar, möhippor och svensexor bl.a.

Därefter var det dags att gå loss på den medhavda fikakorgen eller ge sig ut på strövtåg på ön, titta på hönsen, fåren, kvarnen och tjärnen, samt njuta av det vackra landskapet i vårskrud.

Vädret var fint men kallt, vid fyratiden började återfärden från Vendelsö och alla verkade vara nöjda med eftermiddagen. Det är anmärkningsvärt att så många med arbetsplats Ringhals och boende i Bua inte hade varit på Vendelsö tidigare.

Text Ingrid Larsson
Foto JBLA

 

 

 

 

 

Med på besöket Ingrid Larsson