Medlemsbrev Rivet Oktober 2021

Hej alla Ringhalsveteraner!

ÄNTLIGEN!

Nu har även Ringhals öppnat upp för besökande, och därmed har vi bokat ett Höstmöte som kommer i början av November, tisdagen den 2/11.
Utskick samt anmälan till detta sker de närmaste dagarna.

Som ni säkert vet så har Rivet i år funnits i 25 år, och detta 25-årsjubileum tänkte vi fira som vi tidigare informerat om, gemensamt med ett Julbord i December. Detta är planerat till onsdagen den 8/12, och det kommer en inbjudan till detta i början av November.


Ha de gott och lev väl, så ses vi snart.

Styrelsen

Medlemsbrev Rivet juni 2021

Hej alla Ringhalsveteraner!

Så har vi då snart nått Midsommar och första halvan av 2021. 6 månader som i stort gått i vaccinationsfrågans tecken. Vi hoppas och tror att ni alla nu har erhållit båda sprutorna mot covid 19, och att ni är friska o krya.
Vi har, som ni säkert förstår inte kunnat avhålla några live aktiviteter ännu, men vi börjar så smått kunna se ljuset i tunneln.

Den 14 juni kunde vi via ett digitalt möte få bra information från Ringhals av VD
Björn Lindhe, personalchef Pia Kilbo, avvecklingschef Lars Björnqvist samt underhållschef Katarina Rogerstam, tillika Rivets kontaktperson på Ringhals.
En viktig del som berördes var den Omställning/Anpassning från 4-blocksdrift till 2- blocksdrift, vilket innebär en nedskärning av personalstyrkan från idag 1100 anställda ned till 960 anställda vid årsskiftet 2022/2023.
Om Ringhals efter revisionerna öppnar upp möjligheten att få hyra hörsalen skall vi ordna ett Höstmöte i oktober/november.

Rivet har i år funnits i 25 år och det måste vi ju fira. En preliminär gemensam träff för detta 25-årsjubileum och Julbord planeras för i november/december någon gång.

Ha de gott och lev väl, så ses vi lite senare.
Styrelsen

Medlemsbrev RIVET december 2020

Hej alla Ringhalsveteraner!
Det är tyvärr inte bara årstiden som ser mörk ut. Nej, vi trodde/önskade ju att pandemin skulle falna ut i höst, men så blev som ni vet inte fallet.
Eftersom vi inte kunnat och fortfarande inte kan samlas inomhus har vi fått göra egna små utflykter i skog o mark eller på hav.
Lars Gomersson och hans särbo har sammanställt en rad av utflykter som de har varit ute på, både före pandemin och under denna.
Vi har tagit ett axplock utav Lasses sammanställning och lagt ut på vår hemsida under ”Reseberättelser”. Även om det nu börjar gå mot höst och vinter, så kommer det ju en vår så småningom, och då kan vi passa på att besöka några av dessa utflyktsmål. Det finns säkert en del av dessa som ni inte har besökt.
Information från Ringhals Konstklubb ligger ute nu på vår hemsida. Ni kan läsa där hur Konstklubbens styrelse har tänkt sig lottdragningen, och där ligger också alla alsterna.
Ni har tidigare fått ett mail från oss, och nu senast även från en styrelsemedlem i Stockholmsföreningen, avseende kommande digitala föreläsningar. Hoppas ni utnyttjar detta. Det ska bli spännande att se hur det fungerar. Vi vet ju inte hur vintern och våren kommer att se ut med avseende på pandemi och restriktioner, så detta är kanske något som vi i Rivet kan nyttja framöver enkom för oss.


Styrelsen

Medlemsbrev RIVET augusti 2020

Hej alla tappra Ringhalsveteraner!

Vi hoppas att ni alla har haft en bra sommar och klarat er från pandemin.

Det är ju fortfarande ett besvärligt läge för oss, mest med tanke på att vi inte kan träffas under normala betingelser inomhus.

Styrelsen har träffats några gånger under våren, samt ett möte nu i slutet av augusti. Alla möten per telefon.

Vi beslöt nu att ställa in de aktiviteter i höst som vi haft med i programmet. Detta naturligtvis enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer där vi äldre ska vara extra försiktiga. Det känns inte ansvarsfullt att ha några möten eller studiebesök förrän vi kan se att det är riskfritt.

Om situationen förändras till det bättre, så kommer vi naturligtvis så fort som möjligt att starta upp igen. Det vore trevligt om vi kunde ordna ett julbord, även om det just nu ser väldigt mörkt ut.


Nisse, vår webansvarige, har skapat en ny hemsida för Rivet. Vi har diskuterat frågan ett tag. Det var dags nu att förverkliga av flera olika anledningar. Dels för att det efter ägarskifte på webhotellet blivit svårare att hantera, och dels för att få en enklare och lättare struktur och åskådliggörande.

Ni använder samma adress som tidigare, rivet.se, för att komma till nya hemsidan.

Vi önskar er alla en fin fortsättning på hösten, och att vi så snart rekommendationerna mildras kan träffas igen för trevlig samvaro.

Styrelsen