Intresseanmälan för Ringhalsveteranernas bussresa Tyska Pärlor 5 dagar 11 maj 2020

Hej alla Ringhalsveteraner, det är dags för en bussresa under våren 2020.
Styrelsen har valt att samarbeta med Rolfs Flyg & Buss, vi bokar in oss på en av deras ordinarie resor. En bussresa kallad Tyska Pärlor på 5 dagar, med avresa måndag 11 maj.

Vi har till att börja med preliminär bokat 34 platser på resan, efter det att ni anmält ert intresse så får vi eventuellt göra en justering. Begränsat antal platser turordning efter bokning.

Priset (RIVET) per person för del i dubbelrum är 5275 kr/ person, tillägg för enkelrum är 975 kr.
I priset ingår Bussresa, 4 övernattningar, 4 frukostar, 4 middagar, alla utflykter, reseledare.
För den som är medlem i RIVET utgår en subvention från föreningen på 1000 kr, som dras från det priset. Medföljande icke medlem betalar fullt pris.

Dagsprogram (något förkortad version)


Dag 1. Hemorten – Bremen

Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Vi tar färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter.
Vi passerar Lübeck och Hamburg, vi når Bremen framåt kvällen. Vi bor fyra nätter på fyrstjärniga
Atlantic Hotel Universum, beläget i universitetskvarteren. Gemensam middag på kvällen.


Dag 2. Stadsrundtur i Bremen och båttur på Weser
Efter frukost tar vår lokalguide oss med på en två timmars rundtur i Bremen.
Bremen var en av Hanseförbundets viktigaste städer och är ett viktigt kulturellt centrum med en spännande historia. Vid gamla stans marknadstorg ligger domkyrkan, i närheten står statyn av stadsmusikanterna som gestaltar en saga av bröderna Grimm. Här finns också det medeltida rådhuset och Rolandsstatyn. Dessa är båda utnämnda till världsarv av Unesco. Efter lunch på egen hand finns det tid att strosa runt i gamla stan och kanske upptäcka några trevliga butiker.
På eftermiddagen gör vi en båttur på den vackra floden Weser. Weser är sedan länge en viktig sjöfartsled, och längs hela floden finns åtta slussar och lika många vattenkraftverk. Vi gör en rundtur som tar oss förbi den gamla hamnen vi får uppleva staden från vattnet. Det finns sittplatser både ute och inne, och på båten finns ett kafé. På kvällen äter vi middag på hotellet.


Dag 3. Jever och ölprovning
Idag åker vi till staden Jever som ligger drygt 10 mil nordväst om Bremen. Vi gör först en stadsrundtur med en lokalguide. Staden har under historiens gång varit omväxlande tysk, dansk, rysk och holländsk. Jever har även haft nära band till sjörövarna Vitaliebröderna under 1400-talet. Idag är staden nog mest känd för sitt öl, som också heter Jever. Efter lunch på egen hand gör vi ett besök på det välkända bryggeriet Friesisches Brauhaus och får en inblick i öltillverkningen där. Slutligen provsmakar vi två glas Jever-öl. På kvällen middag på hotellet.


Dag 4. Helgoland
Vi inleder dagen med en bussresa till hamnstaden Bremerhaven. Därifrån åker vi båt till ön Helgoland som ligger cirka 70 km väster om den tyska kusten. Ön är ett populärt turistmål med runt 1 500 bofasta som årligen tar emot 350 000 turister. Helgoland har en spännande historia, inte minst från andra världskriget, och dessutom en mycket speciell natur, ett rikt fågelliv och ett marinbiologiskt centrum. Vi har dagen till vårt eget förfogande. Strosa längs hamnen och titta på de gamla charmiga fiskebodarna, där hummerfiskarna tidigare höll till. Numera hyser de mest gallerier och små souvenirbutiker och mysiga restauranger med nyfångad hummer!
Kanske lockar naturen i orörda Oberland med trevliga promenadvägar, ett naturreservat och Helgolands berömda landmärke, stenkolossen Långa Anna. Olika havsfåglar häckar också här. Framåt kvällen återvänder vi till Bremen och äter middag på hotellet.


Dag 5. Bremen – Hemorten
Frukost på vårt hotell och avresa hemåt. Vi passerar Hamburg och Lübeck innan vi når färjeläget i Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel.
Vi beräknar vara i Malmö 16.15, Göteborg 20.30 och Stockholm 21.45.


Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare.  Pris: 5275 kr Tillägg: Enkelrum från 975 :-  Resevaluta: Euro
Speciellt: Samtliga utflykter ingår i resan men kan komma att genomföras i olika ordning beroende på avresedatum. På avresan 11/5 avgår båtturen från Cuxhaven till Helgoland.
 
Intresseanmälan med nedan uppgifter ifyllda skickar ni senast den 2 februari till:
Ulf Nilsson epost:  nilsson.varberg@telia.com  eller Tel 0706987106, 
eller brev till adress: Trädlyckevägen 134, 43234 Varberg.  Frågor till Ulf på mail eller på tel.  0706987106.

I er Intresseanmälan skall nedanstående uppgifter finnas med:
Namn (samtliga resenärer)
Adress
Tel nr
Mailadress
Eventuella allergier
Vem delar du rum med?
Önskemål om enkelrum
Önskemål om påstigningsort
Utöver de vanliga påstigningsplatserna finns det även en extra på Ringhals att välja.
 
Läs mer om resan på  www.rolfsbuss.se  under Tyskland, Tyska Pärlor 5, 11 maj.
https://www.rolfsbuss.se/bussresa/tyskaparlor
Information Regler  https://www.rolfsbuss.se/info/information
Eventuell försäkring  https://www.rolfsbuss.se/info/forsakring
Anslutningar  https://www.rolfsbuss.se/info/anslutning  en extra påstigning på Ringhals finns.
Mer information om resan kommer vid utskick av den slutliga och bindande anmälan som kommer att skickas ut kring den 9 februari. Begränsat antal platser, turordning efter anmälan.
Styrelsen
Ringhalsveteranerna
 
OBS! Anmälan sker till Ulf Nilsson  nilsson.varberg@telia.com  eller på tel.  0706987106.